Σχετικά

Η διαδικτυακή πλατφόρμα FACES εστιάζει στη φωτογραφική προσέγγιση αποκλειστικά και μόνο προσώπων, θέλοντας να αναδείξει τη μοναδικότητα του ανθρώπου και την ποικίλη έκφανση των μορφών του, που καθιστούν τις κοινωνίες όπου Γης, ζώσες Πινακοθήκες.

Οι προσωπογραφίες –αχαρτογράφητοι ήπειροι– παραδίδονται στο βλέμα του θεατή, παρακινώντας τον σε μια περιπέτεια εξερεύνησης, πέρα από το προφανές της εικόνας, με απώτερο στόχο την ανακάλυψη αυτού που ονομάζεται: ψυχικός κόσμος!

Έχοντας στο ενεργητικό της ήδη έναν διεθνή διαγωνισμό που υλοποιήθηκε το 2018, προχωρά τη φετινή χρονιά στη διεξαγωγή του δεύτερου, καλώντας τους δημιουργικούς και ανήσυχους φωτογράφους να απαθανατίσουν εκείνα τα πρόσωπα που το πυρρόξανθο προσδίδει στην όψη τους μια κάποια αισθητική εύνοια.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα FACES ανήκει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία European Animation Center, που με τον καιρό έχει διερύνει τα όρια των δράσεών της τόσο στα ευρύτερα πεδία του οπτικοακουστικού τομέα όσο και της τέχνης γενικότερα, διοργανώνοντας φεστιβάλ και σχετικές καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ανελλιπώς από το 2004 έως σήμερα.

Οι βασικές ετήσιες δράσεις του είναι το Athens Animfest, το Animation Marathon, η Animart Greece, το Athens Multimation, και οι διαγωνισμοί Faces.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με ποικίλα ελληνικά και διεθνή πανεπιστημικά ιδρύματα, εκπαιδευτικούς φορείς, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, και ομοειδής πολιτιστικές εταιρίες. 

Ο κεντρικός εταιρικός ιστοχώρος: art EAC

E-mail: info@ecaa.gr